A jóga hatása az egészségre már az első alkalom után érezhető. A bonyolult, nagyobb izomerőt és hajlékonyságot igénylő ászanákat sokan elsőre ugyan nem tudják kivitelezni, de a jóga tudománya nem is erről szól. A kezdők és a haladók egyaránt jól érezhetik magukat a mozgásforma közben, és alkalomról-alkalomra mást ad a program.

Segítség a krónikus fájdalmak ellen

A krónikus hátfájdalom napjainkban szinte már népbetegség. A háttérben egyértelműen az ülő életmód áll. A jóga kifejezetten alkalmas ennek ellensúlyozására és a fájdalmak enyhítésére. A nyújtó gyakorlatoknak köszönhetően nagyobb hajlékonyság érhető el, javul az egyensúlyérzék, és enyhülnek a krónikussá vált fájdalmak. A mozdulatok és a kitartott pózok segítenek abban, hogy erősebb csontozatra, és egészséges testsúlyra tegyél szert. A jógáról a legtöbben nem gondolnák, hogy igencsak izzasztó gyakorlatokat tartogat, s akár napi 20-25 perc gyakorlás is megmutatja jótékony hatásait a testalkaton.

A jóga hatása az egészségre: ellensúlyozd a stresszt!

A mentális funkciók szintén javulnak, így hatékonyabb agyműködés, és a szorongás csökkenése is tapasztalhatók a jóga végeztével. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan éppen ez utóbbi miatt döntenek a speciális, ám bárki által könnyen elsajátítható mozgás mellett. A csoportban és otthon, egyedül is végezhető gyakorlatok segítenek elmélyülni, megismerni saját tested. A légzésre való odafigyelésnek köszönhetően jobb tüdőkapacitásra tehetsz szert, és az életedben jelen levő stressz oldására is megfelelő megoldást találhatsz a jóga személyében.

Hajlékonyság és normál testsúly  

A jóga hatása az egészségre egyértelműen kimutatható. A test és a lélek komplex egészként működik, így egyik egészsége sem képzelhető el a másik nélkül. Épp ez a jó a jógában. Egyszerre segíti a testi és a lelki panaszok enyhítését, és azonnal érezteti jótékony hatásait. Bár a fogyásra és az izmosodásra valószínűleg kitartóan várnod kell, de a gyakorlás nem veszi kárba. Ahogy egyre hajlékonyabb leszel, és a kezdetekkor még kivitelezhetetlennek vélt ászanákat is gond nélkül megoldod, úgy mélyülhetsz el mind inkább a jóga világában.