A szaunás jakuzzis apartmanok a tavasztól késő őszig terjedő hónapokban nagy népszerűségnek örvendenek. Hazánk idegenforgalmi régiói közül szinte mindben megtalálhatók azok a szálláshelyek, amelyek ezekkel az extrákkal várják a vendégeket. Az egész évben működő nyaralók, vendégházak esetében akár fedett helyiségben kapnak helyet a wellness élményt szolgáló elemek.

Míg nyáron a medencés házak a tuti befutók, addig a hűvösebb őszi időszakban inkább kerülnek az érdeklődés középpontjába a kandallóval rendelkező, szaunás jakuzzis apartmanok. Ugyan a gyógyfürdők is kínálnak hasonló szolgáltatásokat, de korántsem mindegy, hogy mindez privát térben áll rendelkezésre, vagy idegenekkel kell osztozni. Nagyobb társaságok és párok esetében is jó pontnak számít, ha a szálláshelyen megtalálható minden, ami a kikapcsolódáshoz és a feltöltőséhez szükséges.

Fedett medence? Nagyobb társaságoknak megfizethető lehet!

A medence ősszel maximum akkor releváns, ha fedett. Ilyen házakból sincs hiány a hazai idegenforgalmi kínálatban, de az árak tekintetében nem túlságosan gazdaságos, ha csak ketten veszitek ki néhány éjszakára. Nagyobb társasággal viszont korrekt áron kijöhet még egy luxusingatlan bérlése is.

Ha nem mindegy a környék

A helyszín tekintetében a közelben megtalálható látnivalók, fürdőhelyek, programlehetőségek egyaránt lényegesek. Abban az esetben viszont, ha végig a szálláson maradnátok, akkor ezek lényegtelenek. Sok múlik azon is, hogy hány éjszakára történik a foglalás. Akár több hetes pihenés alkalmával a bevásárlási lehetőség közelsége nem elhanyagolható, éppen úgy, mint a vendégház kialakítása. Ahogy nyáron a SUP deszka, a csónak, a medence, a közvetlen vízpart, vagy például a vízibicikli szinte már maguktól értetődőnek számítanak, úgy ősszel a megfelelő hőmérséklet biztosítását szolgáló eszközök, a kandalló, a tűzifa biztosítása egyaránt lényegesek.

Szaunás jakuzzis apartmanok: mennyi az annyi?

Sokan még mindig a helyszín alapján választanak, de persze az árak sem elhanyagolhatók. Nem mindegy, hányan érkeztek majd, így romantikus, kettesben töltött napok esetén az 50 ezer forint/éj/ ház még beleférhet, de magasabb összeget már nem szívesen fizet ki a magyar utószezonban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szaunás jakuzzis apartmanok rendszerint még ősszel is ezen az áron mozognak. Fontos, hogy előre érdeklődj arról, a szauna és a jakuzzi használata benne van-e az árban, vagy extra költséget jelent azok beüzemelése.