Az otthon a biztonság, a kényelem és az önkifejezés színtere. Nem ritka, hogy itt éljük meg a bennünk rejlő kreativitást, de értéktárgyaink védelme és a komfortos mindennapok is figyelmet érdemelnek a lakberendezési és belsőépítészeti megoldások kiválasztásakor. Cikkünkben most sorra veszünk néhány területet, amelyek a design és a minőség tekintetében egyaránt figyelmet érdemelnek.

Színes bútorok

Sötétlila fal és kék kanapé? Szürke falfesték és citromsárga fotel? A lakberendezési trendek egyértelműen a merészség irányába mozdulnak. Természetesen a klasszikus megoldások kedvelői is megtalálják számításukat a bútorkínálatban, de a bátor színkombinációkból néha egészen elképesztő végeredmény születik.

Világítástechnika, ahogy talán még nem gondoltál rá

A mennyezeti lámpák, a fali karok és az asztali lámpák mellett a hangulatvilágítás is mind nagyobb szerephez jut a modern otthonokban. A LED szalagokkal akár a teljes szobát színes hangulatfényekbe boríthatod, de a lávalámpák és a sólámpák is reneszánszukat élik. Használd ki a bennük rejlő lehetőségeket, de egy menő designer állólámpa mellett is dönthetsz. Amennyiben ez utóbbira esne a választásod, akkor célszerű elegendő helyet hagyni neki az érvényesüléshez az enteriőrben.

Színes műanyag bejárati ajtó

A bejárati ajtótól nemcsak az optimális hőszigetelést, a hatékony betörésvédelmet várjuk el, hanem a stílusos külsőségeket is. A VEKA színes műanyag bejárati ajtóprofilok például több mint 50 különböző színben kaphatók. A modern gyártási technológiának, a nagyobb profilvastagságnak és acélmerevítésnek köszönhetően hosszú élettartammal ajándékoznak meg a nyílászárók.

Nyári DIY megoldások

A közelgő nyári hónapok a szezonális dekoráció iránti igényt is előre vetítik. A DIY megoldások nagy népszerűségnek örvendenek, ráadásul a szükséges alapanyagokat meglepően olcsón be lehet ma már szerezni. A tengerparti hangulatot idézve kék-fehér csíkos textíliákkal játszhatsz, matróz stílusba öltöztetheted otthonod, de a kagylós dekorok is izgalmas lehetőségeket rejtenek magukban.

Öntapadós tapéták falra, bútorra, talajra

A designer kifejezést sokan a méregdrága holmikkal azonosítják, holott a terek stílusos megjelenése leginkább az ízlés és a kreativitás társításával van összefüggésben. Az öntapadós, különféle felületekre felhelyezhető anyagok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Varázsold újjá a fürdőszobát és a konyhát csempematricákkal, vigyél színt a panelek beépített szekrény ajtóira, vagy válogass a vízálló PVC matricák közül! Az egyszerűség és a megfizethetőség igenis társulhat megbízható minőséggel!