A szövegíró állás home office-ban igen gyakran kínált lehetőség. Az online tartalmak világában a hitelesség és a kreativitás igazi értékkel bír. Jó is lenne, ha minden, az interneten elérhető cikk írója tehetséget tudhatna magáénak. A gyakorlatban azonban az látszik, hogy néha helyesírási hibáktól, ténybeli tévedésektől hemzsegő írások látnak napvilágot. A mesterséges intelligencia egyre nagyobb térnyerésével gyakran az a kérdés is felmerül, hogy egyáltalán a szövegírók, újságírók milyen jövőnek nézhetnek elébe.

Sokan vannak azonban még ma is azon az állásponton, hogy az ember által megalkotott szöveggel hosszútávon nem érhet fel a mesterséges intelligencia által generált tartalom. Olyan ez, mint egy könyv. Az alapvető történetvezetésre vonatkozó szálat megadhatja az MI, de amitől valóban élmény az olvasás, az mélyen emberi dolog.

Számlaképesség és gépírástudás – ennyi lenne a titok?

A szövegíró állás home office-ban kifejezetten nagy érdeklődésre tart számot. A hirdetésekre jelentkezők azonban gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen kvalitásokat követel meg a munka végzése. A lemorzsolódás már akkor jelentkezik, amikor kiderül, hogy gépírástudás nélkül aligha éri meg a területen tevékenykedni. A kreativitás kevésbé tanulható, főleg akkor, ha egyazon témáról szükséges a sokadik cikket megírni.

A szükséges adózási háttér mellett sem érdemes elmenni, ugyanis a cégek ma már nem kockáztatnak, és kizárólag számlaképes szövegírókat alkalmaznak. Ha tehát a területen szeretnél boldogulni, akkor nem árt egy jó könyvelő, akivel átbeszélheted a terveidnek és a vállalni kívánt munkakörnek megfelelő adózási formát.

Szövegíró állás home office-ban: megbízhatóság és kreativitás

Az otthonról végezhető munka kétségtelenül vonzónak tűnik. Nem kell korán kelni, a dugóban araszolni, a kevésbé kedvelt kollegákkal jópofizni, és a főnök sem áll folyton a hátad mögött. Ahhoz azonban, hogy sikeres legyél, és hosszú távon is megrendeléseket kapj, nélkülözhetetlen a megbízhatóság, a határidőre elvégzett munka és az, hogy minőséget adj ki minden alkalommal a kezeid közül. Igazán sikeressé akkor válhatsz a szakmában, ha eléggé grafománnak érzed magad ahhoz, hogy a hét minden napján írj – témától és terjedelemben függetlenül bármiről.